رنگ شناسی پارچه ها
رنگ شناسی پارچه در طراحی لباس از موارد مهم و حائز اهمیت است که همه افراد فعال در زمینه مد و فشن از آن سررشته دارند. بنابراین می توان اینطور بیان نمود که این مقوله در زمینه طراحی تا تولید لباس نقش بسیار مهمی در استایل به عهده دارد و همه افراد در این زمینه موظف به یادگیری آن هستند.
ارتباط رنگ شناسی پارچه با شخصیت افراد
میان رنگ شناسی پارچه و موقعیت اجتماعی و شخصیت درونی افراد ارتباط مستقیم برقرار است. در واقع این موضوع با سلیقه شخصی فرد در ارتباط است که می تواند استایل و سبک پوشش او را تعیین نماید و ویژگی های ظاهری متفاوتی از وی را به نمایش بگذارد. بنابراین لازم است تا علاوه بر اینکه اطلاعات کامل و دقیقی از انواع رنگ ها داشته باشیم، اطلاعاتی در زمینه هماهنگ و ست کردن آن ها با یکدیگر نیز کسب نماییم. چرا که هر رنگ نشانه ای خاص و تعبیری مشخص به دنبال خواهد داشت.
پیام رنگ های مختلف در دنیای رنگ شناسی پارچه ها
برای اینکه در زمینه طراحی و تولید لباس بهترین خروجی را داشته باشیم و استایلی که در نهایت خلق می گردد؛ بهترین و زیباترین نمونه از مدل و طرح اولیه باشد؛ لازم است تا در انتقال پیام توسط رنگ ها دقت کافی را داشته باشیم. برای این کار بهتر است از دانش رنگ شناسی پارچه بهره ببریم. از این جهت می توان به عنوان گام اول از دایره معروف رنگ شناسی استفاده نماییم که در همه طراحی ها مورد استفاده واقع می گردد.
آشنایی با رنگ های سرد و رنگ های گرم
رنگ های سرد دارای درصدی از رنگ آبی هستند و رنگ های گرم در خود مقداری رنگ قرمز دارند. به عنوان مثال انتقال حس سرما از ویژگی های انواع رنگ سرد می باشد. در مقابل رنگ های گرم جهت انتقال حس غرور و تحکم به کار برده می شوند.
البته در رنگ شناسی پارچه رنگ های خنثی مانند سفید، سیاه، خاکستری و ... نیز وجود دارد که در بسیاری از استایل ها مورد استفاده قرار می گیرد.
شاید بتوان یکی از مهم ترین و پرکاربردترین رنگ های خنثی در میان بانوان ایرانی را رنگ مشکی دانست که علاوه بر استفاده در استایل دارک، اکثر خانم های چادری و محجبه نیز از در استایل چادری خود از چادر یک رنگ مشکی به عنوان پوشش بیرون از منزل استفاده می نمایند. البته در بسیاری از موارد مشاهده می شود که خانم های چادری از انواع چادر های رنگی در رنگ های تیره و نه روشن در موقعیت های مختلف خارج از منزل استفاده می کنند. بنابراین می توان اینطور بیان نمود که مبحث رنگ شناسی و توجه به هارمونی رنگ ها در هر نوع سبک و استایلی مورد توجه واقع می گردد.
برقراری هماهنگی و هارمونی در رنگ شناسی پارچه در طراحی لباس
همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم؛ مهم ترین و اولین قدم در رنگ شناسی پارچه انتخاب رنگ اولیه برای لباس مورد نظر می باشد. در گام های بعدی نیز لازم است تا به فکر ایجاد یک ارتباط قدرتمند و حرفه ای میان رنگ های دیگری با رنگ اولیه مورد نظر خود باشیم.
به طور کلی هارمونی رنگ های به چند صورت مختلف ایجاد می گردد که عبارت است از : استایل مونوکروم یا تناژ مختلف یک رنگ، رنگ های مکمل، تک رنگ ها، رنگ های سه گانه در دایره رنگ شناسی که در کنار هم قرار می گیرند و رنگ های نیمه مکمل که از مشتقات رنگ های مشابه رنگ های مکمل تشکیل می شوند.
به طور کلی در نظر داشته باشید که مبحث رنگ شناسی پارچه ها در طراحی لباس مقوله ای بسیار مهم و اساسی می باشد که می تواند در طراحی های خلاقانه به شما کمک بسیاری نماید.